TV, bredband och telefoni

Det finns två parallella digitala nätverk i Magdalena 4, som hanteras av A3 (fd AllTele) respektive ComHem. Båda erbjuder TV, bredband och telefoni. Boende kan i tillägg och genom att köpa en digitalbox även  ansluta sig till en parabol som finns på taket och ta del av upp till 800  TV-Kanaler från hela världen via satellit.

Den som önskar kan istället för ComHem välja Boxers kanalutbud av TV-kanaler. Internet tillhandahålls av A3 och ComHem. IP-telefoni är tillgänglig från A3 och andra operatörer. 2009 installerade föreningen en parabol för mottagning av satellit-TV. Distributionen sker genom ett MF-nät där anslutna via en multiswitch kan välja mellan fyra satellitpositioner (Astra 19,2 Öst; Astra 28,2 Öst; Eurobird och Hotbird).

Med sattelit-TV kan man gratis ta emot en mängd utländska kanaler, varav de flesta inte tillhandahålls via kabel. Utbudet av HD-TV-kanaler är också större och man kan ta emot betal-TV från Canal Digital.  Ingen ytterligare kabel behövs eftersom satellitsignalerna sänds på en annan frekvens än den som ComHem använder. Den som vill utnyttja satellit-kanalerna måste dock välja en annan internet- och telefonileverantör.

Utrustning för och anslutning till parabolen bekostas enskilt.

Kontakta fastighetsskötare se Kontakt

A3: (f.d.All Tele) http://www.a3.se/

  Boxer: https://www.boxer.se

Canal Digital: https://www.canaldigital.se

ComHem: https://www.comhem.se

Lyngsat: http://www.lyngsat.com